ТО ГРАДА БИЈЕЉИНА: ПРОМОЦИЈА СЕМБЕРИЈЕ НА САЈМУ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ :: Semberija INFO ::

 

ТО ГРАДА БИЈЕЉИНА: ПРОМОЦИЈА СЕМБЕРИЈЕ НА САЈМУ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ


У оквиру 44. Сајма туризма у Београду своје туристичке потенцијале представила је Туристичка организација Града Бијељине. Након двије године рецесије због пандемије, прошла, 2022. година била је најуспјешнија од како се воде статистички подаци о броју долазака туриста. У Семберију је укупно дошло преко 43 000 туриста који су остварили преко 84 000 ноћења.

- Поносни смо на урађено у прошлој години и све већи број оних који Бијељину бирају као мјесто које желе посјетити. Ми у Туристичкој организацији смо покушали кроз своје активности створити предуслове за долазак гостију а ако је судити по резултатима онда у томе успјевамо. Наш највећи успјех биће ако ове године премашимо прошлогодишњу статистику”, изјавила је директорица Туристичке организације Града Бијељине Јасмина Абдулахагић.

​Промоцију Семберије на Сајму туризма у Београду увеличали су министар спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац, помоћник министра  трговине и туризма у Влади Републике Српске Предраг Тешић, директор ТО РС Миодраг Лончаревић, те бројни други гости и посјетиоци Сајма.