Погледајте како ће изгледати спортска дворана у којој ће бити игран Српска опен :: Semberija INFO ::

 

Погледајте како ће изгледати спортска дворана у којој ће бити игран Српска опен


Бањалука би овог прољећа требало да буде домаћин највећег тениског спектакла, под називом Српска опен. Зато је изградња новог спортског комплекса у Бањалуци велики изазов. Презентован је 3Д приказ изгледа будуће највеће дворане у Српској, која ће се простирати на 9.000 квадратних метара и располагаће са 5000 сједећих мјеста.

Нова савремена спортска дворана осим што се ради у складу са свјетским препорукама и стандардима биће и у потпуној хармонији са природом и окружењем, порука је архитекте Далибора Бјелице.



- Наш циљ је био да објекат не доминира простором јер треба да доминира са својим садржајем, оним што има унутра, а не самим изгледом - каже Бјелица.

Велики изазов био је и пронаћи довољно храбре пројектанте који би упловили у овај обимни пројекат са изузетно тијесним роком, поручују надлежни.
 
- Стварно је подухват за 4 мјесеца направити овакав објекат. У неким нормалним условима, само пројектовање би трајало 8, 9 мјесеци - рекао је Саша Тривић предсједник грађевинског одбора. 

Велико градилиште, кроз само мјесец дана претвориће се у највећи спортски комплекс у Српској, поручио је градоначелник Драшко Станивуковић.


 
- Спортска дворана простире се на 9.000 метара квадратних, цијела површина унутрашњих и спољашњих терена са преко 5.000 сједећих мјеста - истакао је Станивуковић.

Подсјећамо, Бањалука би овог прољећа требало да буде домаћин највећег тениског спектакла, под називом Српска опен. Између осталог, у новој спортској дворани требало би да заигра и најбољи тенисер свијета.
 
(РТРС)