Вишковић: Српска неће одустати од пројекта гасификације :: Semberija INFO ::

 

Вишковић: Српска неће одустати од пројекта гасификације


- Изградња двије гасне електране и гасификација Републике Српске су ствари које годинама чекају сагласност заједничких институција БиХ.

Осврћући се на договор странака које су формирале парламентарну већину да једни другима неће опструисати пројекте, предсједник Владе Републике Српске позвао је данас Савјет министара да коначно закључи Споразум са Србијом о гасоводу "Нова источна интерконекција БиХ-Србија".

Вишковић је позвао на поштовање договора, поручујући да су опструкције неприхватљиве.

"Република Српска нема ништа против тога да они граде "јужну интерконекцију". Одлуке Републике Српске се морају поштовати, а нама је од виталног интереса гасификација Српске. Нажалост, неколико година се чека да Савјет министара донесе одлуку да гасовод прође испод Дрине у околине Бијељине како би ишли даље и радили вишемилионске пројекте за Српску и то не можемо толерисати" рекао је Вишковић за РТРС.

Он је порчио да треба радити у интересу свих грађана и да је гасификација веома важан пројекат за Републику Српску од којег неће одустати.

Вишковић је изразио наду да ће Савјет министара ове седмице донијети позитивну одлуку и коначно дати сагласност за потписивање Споразума са Србијом о гасоводу "Нова источна интерконекција БиХ-Србија".

(Глас Српске)