Лидија Брадара нови предсједник ФБиХ :: Semberija INFO ::

 

Лидија Брадара нови предсједник ФБиХ


САРАЈЕВО - Игор Стојановић (СДП) и Лидија Брадара (ХДЗ) данас су се састали у Сарајеву гдје су договорили да званичница ХДЗ-а буде предсједница, а Стојановић потпредсједник ФБиХ.

"Данас смо искористили своје уставна овлаштења и уставне надлежности. Нас троје смо потврђени и изабрани кандидати за предсједника и потпредсједника ФБиХ. Лидија Брадара је предсједница ФБиХ, а Стојановић и Лендо потпредсједници ФБиХ", рекла је Брадара.

Ипак све ово треба да потврди Представнички дом парламента ФБиХ с обзиром да Лендо није присуствовао састанку на којем је то договорено.

Из Централне изборне комисије јасно показују да кандидати морају проћи одређену процедуру прије него што буду потврђени на позиције у руководству ентитета.

У склопу ових процедура, оба дома ентитетског парламента ЦИК-у морају доставити изборни материјал о потврђивању резултата посредних избора за руководство ФБиХ, као и информацију о договору о томе ко ће бити нови предсједник ФБиХ. Састанак о томе је заказан тек за петак.

Стојановић је рекао да су о овоме обавјештене све институције, укључујући ЦИК, ОХР и оба дома Парламента ФБиХ те да ће чекати даље упуте и сходно томе се и понашати.


Глас Српске