Вучић: Хрвати имају одличну војску, ми мало бољу :: Semberija INFO ::

 

Вучић: Хрвати имају одличну војску, ми мало бољу


АБУ ДАБИ- Предсједник Србије Александар Вучић данас је током обиласка Сајма наоружања Idex у Абу Дабију прошао и поред хрватског штанда и том приликом оцијенио да Хрвати имају одличну војску, а да је посао Србије да има мало бољу.

"Хрвати имају одличну војску и одличну војну индустрију и ја то поштујем... А ми мало бољу. Имали су једну од најбољих фабрика у бившој Југославији, Ђаково је некада била најбоља фабрика. Имају изврсну војску и много улажу, а наше је да не будемо слабији", рекао је Вучић који је истовремено поздравио представнике на хрватском штанду.

Он је додао да ако Србија буде модернизовала своју намјенску индустрију, која производи гранате, мине, муницију, биће непревазиђена у цијелој југоисточној Европи, јер је потражња велика.

"Пред нама су улагања у фабрике у Чачку, Ужицу, Ваљеву, Крагујевцу, Трстенику, Баричу, Прибоју, Земуну...", навео је Вучић и навео  да је Србија имала јаку индустрију, али да се није модернизовала на вријеме, и да сада мора да се врати и ухвати корак.

Он је оцијенио и да је много важно то што се ради са дроновима и Пегазом, што раде приватници, али и да они морају да узму мине из Крушика.

"Србија то развија боље него сви у региону, али још морамо да усаврсавршавмо да бисмо могли да убацимо наоружање војске, што ради  Југоимпорт", напоменуо је он.


​Танјуг / Глас Српске