Бербок изјавила да Русија треба промјену за 360 степени, Медведев је исмијао: Мајсторе геометрије :: Semberija INFO ::

 

Бербок изјавила да Русија треба промјену за 360 степени, Медведев је исмијао: Мајсторе геометрије


Шефица њемачке дипломатије Аналена аербок учествовала је на Минхенској сигурносној конференцији, а током говора направила је гаф који су нарочито искористили руски званичници.

Наиме, током разговора о Украјини и будућности односа с Русијом, Бербок је рекла да Украјина не може бити сигурна све док је Владимир Путин на власти.

Ипак, дио на који се јавност највише фокусирала односио се на евентуалне промјене приступа Запада Руској Федерацији. Управо у том дијелу говора, Бербок је направила грешку.

"Путин може сутра да одлучи да промијени курс за 360 степени. Ако то не уради, не може се ништа промијенити. Ми ћемо стајати на страни Украјине све док поново не буде имала слободу и мир", рекла је Бербок

Дио говора у којем се спомиње "промјена за 360 степени" привукао је пажњу и бившег руског предсједника те актуелног замјеника предсједника Вијећа сигурности Русије Дмитрија Медведева који је Бербок прозвао мајстором геометрије.

"Баш је забавно да тако неуки људи воде Европу. Аналена Бербок је рекла да би била сретна да Москва окрене своју позицију за 360 степени. То значи, задржати исту. Нема сумње, мајсторе геометрије, тако ће и бити. Остајемо при нашој позицији", поручио је Медведев, преносе Кликс.


Глас Српске