ЈОШ ЈЕДАН УСПЈЕШАН ХЕЛИКОПТЕРСКИ ТРАНСПОРТ: ПАЦИЈЕНТ ИЗ ТРЕБИЊА ЗБРИНУТ У БИЈЕЉИНСКОЈ АНГИО САЛИ :: Semberija INFO ::

 

ЈОШ ЈЕДАН УСПЈЕШАН ХЕЛИКОПТЕРСКИ ТРАНСПОРТ: ПАЦИЈЕНТ ИЗ ТРЕБИЊА ЗБРИНУТ У БИЈЕЉИНСКОЈ АНГИО САЛИ


Пацијент са инфарктом миокарда успјешно је транспортован данас из требињске болнице у Болницу “Свети Врачеви” у Бијељини. Након слијетања на болнички хелиодром пацијент је одмах пребачен у ангио салу гдје га је чекао спреман интервентни тим бијељинске болнице.



Директор бијељинске болнице проф.др Златко Максимовић је рекао да се педесетдвогодишњи пацијент из Требиња јутрос јавио љекару са знацима компликованог инфаркта миокарда и да је у договору кардиолога  др Дарка Паовице из Требиња  и др Александра Јањичића из Бијељине одлучено да се позове Хеликоптерски сервис Републике Српске.

“Директор требињске болнице др Ламбета и ја смо раније договорили ове услуге за пацијенте из Херцеговине. А данас је успјешно обављен још један транспорт пацијента са инфарктом миокарда из Требиња. Пацијент је одмах пребачен у ангио салу гдје је екипа на челу са др Алексадром Јањичићем и осталима спремна за интервенцију.  Захваљујем директору Хеликоптерског сервиса Бобану Кустурићу са којим бијељинска болница има одличну сарадњу и који је увијек спреман за здравство. Како сазнајем они настављају за Источно Сарајево гдје имају транспорт дјетета за УКЦ Бањалука”, рекао др Максимовић.



Он је додао да хелиодром у кругу Болнице у Бијељини који дуго постоји коначно служи својој сврси. “Бијељинска болница превазилази своје оквире јер ми сада имамо пацијенте, не само из општина које покривамо, него из удаљених општина и градова, из Херцеговине. Ове године планирамо да правимо још једну ангио салу, гдје би могли раздвојити интервентну кардиологију од електрофизиологије, а све у циљу већег степена задовољства наших корисника”, рекао је први човјек бијељинске болнице.

Брзом интервенцијом бијељинских интервентних кардиолога пацијенту из Требиња снимљени су крвни судови срца, а потом уграђен стент у артерију одговорну за инфаркт миокрада.

“Процедура је протекла уредно, без компликација, пацијент хемодинамски, ритмички стабилан премијешта се у коронарну јединицу ради даљег праћења”, рекао је вођа тима интервентних кардиолога бијељинске болнице др Александар Јањичић.