Додик честитао Вучићу Дан државности: Српску и Србију вежу снажне и нераскидиве везе :: Semberija INFO ::

 

Додик честитао Вучићу Дан државности: Српску и Србију вежу снажне и нераскидиве везе


FOTO: predsjednikrs.net
Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку предсједнику Србије Александру Вучићу и свим грађанима Србије, поводом Дана државности Републике Србије - Сретења.

- Поштовани предсједниче, поводом Дана државности Републике Србије - Сретења, задовољство ми је да Вама и свим грађанима Србије упутим најискреније честитке и пожелим много успјеха у развоју земље - навео је Додик у честитки.
Он је истакао да су сви у Републици Српској изузетно поносни што је Србија, са Вучићем на челу, сваке године економски и политички све јача и као таква, велики ослонац свим Србима гдје год да живе.

- Србија у Републици Српској увијек има искреног и поузданог сарадника и пријатеља, јер нас повезују снажне и нераскидиве везе, братска љубав, заједничко насљеђе, поријекло, прошлост, а вјерујем и свјетла будућност - нагласио је Додик.

Додик је изразио захвалност Вучићу и државном руководству Србије на несебичној помоћи у протеклом периоду која се огледа у бројним пројектима реализованим у Републици Српској, као и на новима са којима ће, како је навео, наставити да стварају услове за бољи живот грађана.

- Поштовани предсједниче, са најбољим жељама за јаку, стабилну и напредну Србију, примите изразе мог посебног поштовања и уважавања - наводи се у честитки предсједника Републике Српске.

Србија сутра обиљежава Дан државности, установљен у знак сјећања на два важна догађаја из историје која су се догодила на Сретење, 15. фебруара - Први српски устанак који је избио 1804. године и проглашење Сретењског устава 1835. године, који представља зачетак модерне Србије.
 
(РТРС)