АКЦИЈА ПРИКУПЉАЊА НОВЧАНИХ СРЕДСТАВА ЗА ПОМОЋ ПОСТРАДАЛИМА У ЗЕМЉОТРЕСУ КОЈИ ЈЕ ПОГОДИО ТУРСКУ И СИРИЈУ :: Semberija INFO ::

 

АКЦИЈА ПРИКУПЉАЊА НОВЧАНИХ СРЕДСТАВА ЗА ПОМОЋ ПОСТРАДАЛИМА У ЗЕМЉОТРЕСУ КОЈИ ЈЕ ПОГОДИО ТУРСКУ И СИРИЈУ


Исламска заједница у Босни и Херцеговини покренула је акцију прикупљања новца за помоћ пострадалима у земљотресу који је погодио Турску и Сирију, однијевши до сада скоро 40.000 жртава и оставивши без крова над главом милионе људи.

У оквиру ове акције, на подручју Меџлиса Исламске заједнице Бијељина, на сергији простртој у петак 10. фебруара у Султан Сулејмановој Атик џамији у Бијељини, прикупљено је 4.583,00 КМ, а уз новац који су грађани свих вјера уплаћивали у канцеларији Меџлиса, прикупљено је укупно 6.488,00 КМ и послано на централни рачун Исламске заједнице одређен за ове намјене.



“Акција се наставља и сви заинтересовани могу своју помоћ у новцу уплатити у канцеларији Меџлиса. Количина прикупљеног новца свакодневно расте и ми смо захвални нашим џематлијама и суграђанима. Очекујемо и новац од сергија из наших џемата у општини Угљевик, те позивам све који желе, уз Божију помоћ, да учествују у овој акцији, да се обрате у нашу канцеларију,” каже Дамир Салкановић, секретар Меџлиса Исламске заједнице Бијељина.

Како Салкановић најављује, врло брзо биће организовано прикупљање свега онога материјалног што је настрадалом становништву потребно, о чему ће наше џематлије и остали грађани бити ускоро обавијештени путем медија.


Меџлис исламске заједнице Бијељина