РАСКОЛ У ПДП РС: Функционери и чланство напустили странку :: Semberija INFO ::

 

РАСКОЛ У ПДП РС: Функционери и чланство напустили странку


Данас , недјеља 22. јануар 2023. године у Бањалуци је одржана сједница Главног одбора ПДП РС.

На самој сједници је било пуно размимоилажења око политичког дјелованха ПДП као и око изборног резултата.

Како сазнаје портал Дешавања у Бијељини више функционера ПДП из источног дијела Републике Српске поднијело је на данашњој сједници Главног одбора ПДП оставке на све страначке функције и напустило партију.

ПДП су напустили предсједник Општинског одбора ПДП-а Пале Игор Тошић, бивши генерални секретар партије Мирослав Брчкало који је у телефонском разговору за Дешавања у Бихељини изјавио да није више заинтересован за ову политику коју води ПДП, а исто је потврдио и бивши потпредсједник ПДП Драгиша Делић.

Како сазнају незванично Дешавања у Бијељини и бивши начелник општине Рудо Рато Рајак и начелник општине Котор Варош Велимир Сакан су напустили ПДП.



Разлог за напуштање странке је, како кажу, неприхватање дводеценијског пораза на општим изборима, изостанак одговорности Предсједништва странке, као и дугогодишњи лични интереси појединаца који су идеју и програм странке прилагођавали искључиво неколицини људи окупљених око бањалучки круга.

Досадашњи предсједник Општинског одбора ПДП-а Пале Игор Тошић навео је да његова одлука да поднесе оставку на све функције у странци, али и на чланство није донесена преко ноћи, него на бази дуже анализе.

“Остаћу у оквирима достојанства и нећу пуно детаљисати, али ћу само рећи да са оваквим руковођењем више не иде”, написао Тошић на “Фејсбуку”.

(desavanjaubijeljini.com)