Преминула најстарија особа на свијету, имала 118 година :: Semberija INFO ::

 

Преминула најстарија особа на свијету, имала 118 година


Постоји велика туга, али она је жељела да се то деси, била је њена жеља да се придружи свом вољеном брату, рекао је Тавела

Најстарија особа на свијету, француска часна сестра Андре је преминула јучер у 118. години у Тулону.
Градоначелник града Хуберт Фалко (Фалцо) потврдио је вијест о њеној смрти на Тwиттеру.

"Са огромном тугом и емоцијама вечерас сазнао да је преминула најстарија особа на свијету сестра Андре", написао је Фалко на Тwиттеру. 

Велика туга Како је потврдио њен портпарол Дејвид Тавела (Давид Тавелла) преминула је јучер у два сата ујутро. Живјела је у близини Тулона, пише Аваз.

"Постоји велика туга, али она је жељела да се то деси, била је њена жеља да се придружи свом вољеном брату. За њу је то слобода", изјавио је Тавела.

Иначе, часна сестра је рођена као Луцил Рандон 11. фебруара 1904. године, а највећи дио свог живота посветила је вјерској служби. Она се бринула о дјеци утоком Другог свјетског рата прије него што је постала католичка часна сестра.

Добила рођенданску поруку

Провела је чак 28 година бринући се о сирочади и старим људима у болници.

Била је и најстарија часна сестра која је икада живјела, према Гуиннессу.

Прошле године, када је напунила 118 година, часна сестра је добила руком писану рођенданску поруку од предсједника Француске Емануела Макрона (Еммануела Мацрона), 18. предсједника Француске у њеном животу. Такођер је 10 различитих папа предсједавало Католичком црквом од њеног рођења. Након смрти Кане Танаке она је постала најстарија особа на свијету.

Иначе, Кане је била потврђена као најстарија особа на свијету, која је умрла у 119. години 19. априла.

Титула најстарије особе икада забиљежене такођер припада Францускињи. Рођена 21. фебруара 1875. године, живот Жане Луис Калмент (Јеанне Лоуисе Цалмент) трајао је 122 године и 164 дана, према подацима Гуиннеессове књиге рекорда.

(Аваз)