Селма Чабрић нови кандидат за министра у Влади Српске :: Semberija INFO ::

 

Селма Чабрић нови кандидат за министра у Влади Српске


БАЊАЛУКА - Селма Чабрић из Добоја је нови кандидат Социјалистичке патије (СП) за републичког министра породице, омладине и спорта, потврђено је „Гласу Српске“.

Одлука о њеној кандидатури достављена је на адресу премијера Републике Српске Радована Вишковића, а у СП-у очекују да би она могла званично да буде именована за министра на једној од првих сједница Народне скупштине Републике Српске.

Чабрићева, како је сазнаје „Глас“, ради у основној школи.

Мјесто министра породице, омладине и спорта остало је упражњено након што је Дадо Доган експресно, након што је само преноћио на функцији, елиминисан из новог сазива Владе због саобраћајног прекршаја. Непуна два дана од именовања, из истог разлога, са министарске позиције је отишао и Драгослав Кабић (СНСД) који је био постављен на чело ресора рада и борачко-инвалидске заштите.

Након што су прихваћене оставке Догана и Кабића, Влада је донијела одлуку да до избора нових министара вршиоци дужности министара буду Златан Клокић (умјесто Догана), који је министар за европске интеграције и међународну сарадњу, док Синиша Каран, осим Министрством унутрашњих послова, тренутно руководи и ресором рада и борачко-инвалидске заштите Српске.

Још нема информација о томе ко ће у фотељу министра рада и борачко-инвалидске заштите.


Глас Српске