Влада КС гостима из Београда: У Сарајево сте увијек добродошли :: Semberija INFO ::

 

Влада КС гостима из Београда: У Сарајево сте увијек добродошли


​О немилим догађајим на Илиџи који су се синоћ догодили у Хотелу Хилс на Илиџи за вријеме одржавања међународног малоногометног турнира, када су нападнути родитељи играча Фудбалског клуба "Звездара" из Београда, при чему је дошло до повређивања једног од њих, огласила се и Влада Кантона Сарајево.

Поводом овог заиста немилог и насилног догађаја, министри културе и спорта КС Самир Авдић и МУП-а КС Адмир Катица, заједно са градоначелицом Сарајева Бењамина Карић рођ. Лондрц, одмах су дошли на мјесто ових дешавања, гдје су разговарали са члановима ФК "Звездара" и родитељима играча, у присуству службенице Амбасаде Републике Србије.

"Јутрос рано смо градоначелница и ја посјетили озлијеђног родитеља након чега сам отишао у хотел Хилс гдје сам се обратио дјечацима и дјевојчицама, тренерима и родитељима играча овог клуба. Због овог насилног догађаја, извинуо сам се у наше име, те нагласио да је Сарајево било и биће отворен град, као и да су у њега увијек добродошли".

Министар Авдић је најавио да ће данас заједно са градоначелницом Карић бити уприличен опроштајни сусрет с гостима из ФК "Звездара" из Београда након чега ће у пријатељској атмосфери бити испраћени из Сарајева.

Како је јавност већ информисана, МУП Кантона Сарајево је привео виновнике ових немилих догађаја који ће бити третирани у складу са предвиђеним законским процедурама.


Независне новине