Кришто за БХРТ: Добила сам приједлоге имена за министре осим једног :: Semberija INFO ::

 

Кришто за БХРТ: Добила сам приједлоге имена за министре осим једног


Новоименова предсједавајућа Савјета министара Босне и Херцеговине Борјана Кришто потврдила је за БХРТ да је добила сва имена кандидата за министре и замјенике министара у новом сазиву, изузев приједлога, који очекује из Републике Српске, за име министра за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине.
 

“Јутрос сам добила све имена, још требам добити једно име из Републике Српске, док сам имена приједлога министара и замјеника испред Осморке јутрос добила. Наравно, сви ти приједлози нису пропраћени обрасцима, очекујем да ће потпуно комплетирати своји документацију у наредним сатима, коју ћемо ми са нивоа Савјета министара надлежним институцијама упутити на провјеру”, појаснила је Кришто.

Кришто наводи да очекује да ће се процес заврши до краја како то предвиђа закон о Савјету министара.

“Ви знате да је за провјеру имена министара и замјеника 30 дана и не вјерујем да ће доћи до кашњења. Има се савим довољно времена, јер су приједлози других странака ХДЗ БиХ и СНСД-а достављене прошле седмице. Тако да су институције започеле провјеру” додале је Кришто.

Подсјетимо у Бањалуци је вечерас састанак "шесторке" и чланова Покрета за државу око формирања власти на државном нивоу, сазнаје БХРТ, на којем ће се знати и име министра за људска права и избјеглице.


БХРТ