Обиљежавање Дана Републике: Учесници свечаног дефилеа стигли из свих крајева Републике Српске :: Semberija INFO ::

 

Обиљежавање Дана Републике: Учесници свечаног дефилеа стигли из свих крајева Републике Српске


ИСТОЧНО САРАЈЕВО – На улицама Источног Сарајева од јутарњих сати трају завршне припреме за свечани дефиле поводом Дана Републике Српске.

Учесници дефилеа добијају завршне упуте и окупљају се на Тргу Србија. Учесници су стигли из свих крајева Републике Српске. Многи од њих учествовали су и на дефилеу који је ранијих година одржаван у Бањалуци.

"Ми смо из Модриче. Драго ми је сто се овај догађај ове године одржава у Источном Сарајеву. Надам се да ћемо у неким наредним годинама имати прилику да будемо дио дефилеа и у Модричи, али и другим градовима Републике Српске", рекао је један од учесника дефилеа.

У свечаном дефилеу у Источном Сарајеву поводом Дана Републике учествоваће 2.500 припадника Министарства унутрашњих послова (МУП), а биће развијена застава Републике Српске дугачка 500 метара, изјавио је начелник Управе за обезбјеђење личности и објеката Борислав Шарић.

"У свечаном дефилеу учествоваће и 37 ешалона. Организовање свих активности око обиљежавања Дана Републике велики је задатак и безбједносни изазов за МУП Српске", рекао је Шарић.

Он је позвао све грађане Републике Српске да дођу у Источно Сарајево и да Дан Републике прославе у миру и достојанствено.


Независне новине