Кћи шефа обавјештајне службе САД-а осуђена за убиство :: Semberija INFO ::

 

Кћи шефа обавјештајне службе САД-а осуђена за убиство


- Кћерка бившег директора америчке обавјештајне службе Џона Негропонтеа проглашена је кривом за убиство 24-годишњака након пијане свађе у кући у Мериленду.

Порота округа Монтгомери осудила је у уторак Софију Негропонте (29) за убиство другог степена у смрти Јусуфа Расмусена у фебруару 2020. године, извијестиле су новинске куће. Пријети јој до 40 година затвора на изрицању пресуде 31. марта.

Софија Негропонте била је једно од петеро напуштене хондурашке дјеце или дјеце без родитеља коју су Џон Негропонте и његова супруга усвојили након што је Негропонте именован америчким амбасадором у тој средњоамеричкој земљи 1980-их, пише "Тхе Wасхингтон Пост."

Софија Негропонте и Расмусен похађали су исту средњу школу у Вашингтону и пили су заједно с још једном особом оне ноћи када је Расмусен убијен, рекао је државни тужилац округа Монтгомери, Џон МекКарти. Двапут су се посвађали те ноћи и Расмусен је отишао. Када се Расмусен вратио по свој мобилни телефон, Негропонтеова га је "избола више пута, а један је био смртоносни убод који му је пресјекао вратну дупљу", рекао је МекКарти.

Адвокат одбране Давид Мојсе позвао је пороту да узму у обзир да је Софија Негропонте те ноћи била толико пијана да није могла обликовати конкретну намјеру, преноси "Индепендент".