Град Бијељина - Информација о МИА четботу :: Semberija INFO ::

 

Град Бијељина - Информација о МИА четботу


Град Бијељина, у сарадњи са Њемачком развојном сарадњом (ГИЗ), компанијом Сага и Привредном комором Републике Српске развила је дигиталну платформу МИА четбот која грађанима и привреди пружа информације о одређеним административним поступцима и услугама Градске управе. МИА четбот је доступна 24/7 путем Вибера и званичне интернет странице Града, олакшава информисање о услугама Градске управе и убрзава поступке тако што смањује потребе грађана за доласком на шалтере.

Путем четбота могуће је пријавити комунални проблем, провјерити статус комуналне пријаве и поднијети захтјев за издавање извода из матичних и књига држављана, али и информисати се о административним поступцима као што су право на стипендирање студената, додјела стипендија ученицима основних и средњих школа, као и редовни упис у матичну књигу вјенчаних.

Осим тога, четбот пружа и информације од значаја за привреду, као што су информације о инвестиционим потенцијалима и условима за пословање на територији Града, као и информације о регистрацији, промјени и престанку обављања предузетничке дјелатности, укључујући основне информације о д.о.о.

МИА четбот је развијена у склопу регионалног пројекта „Унапређење општинских услуга у Србији и БиХ увођењем четбот апликације“ који је резултат развојног партнерства компаније Сага и Мреже за повољно пословно окружење (БФЦ СЕЕ), које је подржано кроз "девелоППП" програм Њемачког савезног министарства за економску сарадњу и развој.


Одсјек за локални економски развој и европске интеграције
Градска управа Града Бијељина