Амазон најавио отпуштање 18.000 радника :: Semberija INFO ::

 

Амазон најавио отпуштање 18.000 радника


ВАШИНГТОН - Извршни директор америчке компаније за трговину путем интернета Амазон, Анди Џеси, саопштио је да та компанија планира да отпусти више од 18.000 радника.

Џеси је информацију о отпуштању раднка објавио на интернет страници Амазона, преноси Ројтерс.

Извршни директор Амазона је поручио да ће разговори са радницима почети 18. јануара и да ће они коју буду обухваћени отпуштањима добити помоћ у виду отпремнине и подршку при проналажењу другог посла.

Отказима ће у највећој мјери бити погођени сектори интернет продавнице Амазон Сторс, као и сектори за управљање људским ресурсима, наводи се у објави.

Амазон, чије је сједиште у Сијетлу, у децембру је веће почео са отпуштањем раднике, а тада је извор из компаније рекао за Ројтерс да ће бити отпуштено 10.000 људи

Амазон глобално запошљава више од 1,5 милиона радника и према процјенама припрема се за успоравања пословног раста, јер све већа инфлација присиљава предузећа и потрошаче на смањење потрошње, оцијењује Ројтерс.

Уочи очекиване рецесије и због слабијих пословних резултата, ранијих мјесеци отпуштања су већ, између осталих, најавили Мета, компанија у оквиру које послују Фајсбук и Инстаграм, из које је саопштено да ће отпустити више од 11.000 радника, као и америчка софтверска компанија Микрософт која је најавила да ће их отпустити око 1.000.


Танјуг / Глас Српске