Полицијска станица Пелагићево одржала предавања за основце :: Semberija INFO ::

 

Полицијска станица Пелагићево одржала предавања за основце


Полицијски службеници Полицијске станице Пелагићево реализовали су предавања за ученике Основне  школе ,,Васо Пелагић“ у Пелагићеву у оквиру кампање „Слави одговорно, слави без ватреног оружја“.

Наведену кампању спроводи Министарство унутрашњих послова Републике Српске у периоду од 05. до 30. децембра са циљем превентивног дјеловања на спречавању настанка посљедица усљед нестручне употребе пиротехниких средстава и посљедица незаконитог посједовања и употребе ватреног оружја.

Ученици су упознати да нелегално посједовање и употреба ватреног оружја угрожава безбједност грађана и имовине и да пиротехника може да проузрокује озбиљне тјелесне повреде и узнемири јавност у случају кориштења на јавним мјестима и мјестима окупљања већег броја грађана.

С обзиром на предстојеће новогодишње и божићне празнике Полицијска управа Бијељина апелује на све грађане да се уздрже од употребе пиротехничких средстава на начин који угрожава и узнемирава грађане и да сваку незакониту употребу ватреног оружја пријаве најближој полицијској станици или позивом на бесплатан број 122.
 
 
 
                                                                    ПОРТПАРОЛ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ БИЈЕЉИНА
 
                                                                                         Александра Марић