Током новогодишњих празника облачно вријеме са релативно високим дневним температурама :: Semberija INFO ::

 

Током новогодишњих празника облачно вријеме са релативно високим дневним температурама


Облачно вријеме са температурама које ће се кретати од четири до 18 степени Целзијуса очекује се у Босни и Херцеговини током новогодишњих празника.

Јутрос је у БиХ умјерено до претежно облачно вријеме. Понегдје на југу и југоистоку земље је забиљежена киша у низинама, а у вишим подручјима снијег. Јутрос је најхладније било на Бјелашници гдје су измјерена минус два степена Целзијуса.

На Иван Седлу, у Санском Мосту и Тузли измјерено је нула степени, Бугојну, Градачцу, Сарајеву и Зеници два, Дрвару и Ливну четири, Бихаћу пет, Широком Бријегу седам, Стоцу осам, Мостару девет и Неуму десет степени.

"Данас се у нашој земљи очекује умјерено до претежно облачно вријеме, уз постепено разведравање. Прије подне слабе падавине понегдје на југу и југоистоку наше земље. У нижим подручјима киша, а у вишом сусњежица или снијег. Дневна температура од пет до 11, на југу до 14 степени", саопћено је из Федералног хидрометеоролошког завода БиХ (ФХМЗБиХ).

У четвртак се у Херцеговини и западним подручјима Босне очекује умјерено до претежно облачно вријеме. У остатку Босне претежно сунчано са маглом по котлинама. Током дана повремено слаба киша је могућа понегдје на југу, западу и југозападу наше земље. Јутарња температура од два до седам, на југу до десет, а дневна од осам до 14 степени.

Умјерено до претежно облачно вријеме, уз дјелимично разведравање послије подне очекује се у БиХ у петак. Повремено слаба киша је могућа понегдје у Херцеговини, западним и сјеверозападним подручјима Босне. Јутарња температура од три до девет, на југу до 12, а дневна од осам до 14, на југу до 16 степени.

У суботу се очекује умјерено до претежно облачно вријеме уз постепено разведравање. Јутарња температура од четири до десет, на југу до 12, а дневна од осам до 14, на југу, сјеверу и сјеверозападу земље до 18 степени.

Првог дана у новој години у БиХ се ујутро очекује умјерено до претежно облачно са маглом по котлинама. У остатку дана сунчано уз умјерену облачност. Јутарња температура од четири до десет, а дневна од десет до 16 степени.


​АА / БХРТ