Полицијска управа Бијељина - ванредна конференција за штампу: Откривена већа количина наркотика у Пелагићеву :: Semberija INFO ::

 

Полицијска управа Бијељина - ванредна конференција за штампу: Откривена већа количина наркотика у Пелагићеву


Припадници Полицијске управе Бијељина, у уторак су на подручју Пелагићева открили већу количину наркотика, изјавио је Стјепан Терзић, начелник Полицијске управе Бијељина на ванредној конференцији за штампу која је јутрос одржана у просторијама полиције.

 “Уз претходно прибављену сагласност Окружног јавног тужилаштва у Добоју, уз наредбу суда у Добоју, припадници Полицијске управе су пронашли и привремено одузели већу количину наркотика. У питању је опојна дрога марихуана и сканк, у укупној количини од 25,615 килограма, као и опојне дроге хашиш, у укупној количини од 485 грама. Тржишна вриједност ове дроге износи од три до 5.000 КМ по килограму. Пронађена је једна аутоматска пушка, три ручне бомбе и три мобилна телефона. Том приликом лишена је слободе особа чији су иницијали Д.Д. и он ће током данашњег дана, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу - неовлаштена производња и промет опојних дрога, као и недозвољена производња и промет оружја и експлозивних материја, бити предат у надлежност поступајућег тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Добоју. У питању је особа која је одраније позната органима гоњења”, изјавио је Стјепан Терзић, нагласивши да су у реализацији ове акције, прикупљању оперативних података и документовању комплетних активности учествовали полицијски службеници Полицијске станице Пелагићево, заједно са полицијским службеницима Сектора криминалистичке полиције ПУ Бијељина, а такође је остварена сарадња у размјени података са сусједним полицијским агенцијама, нарочито са припадницима Полицијске управе Градачац.



Срђан Гајић, начелник Сектора криминалистичке полиције изјавио је да ће активности на откривању наркотика бити настављене и у наредном периоду, подсјетивши да је за једанаест мјесеци ове године Полицијска управа Бијељина евидентирала 42 кривична дјела, од чега 27 кривичних дјела неовлаштене производње и промета опојних дрога, те петнаест кривичних дјела омогућавања кориштења опојних дрога.

“Наведени резултати остварени су уз редовне и ванредне активности униформисане, а нарочито криминалистичке полиције, те кроз пет оперативних акција које су организоване током ове године. Укупно је одузето више од 55 килограма различитих супстанци наркотика, без ове количине која је откривена јуче у Пелагићеву. Највише је откривено марихуане, око 45,5 килограма, спида око девет килограма, хероина око 500 грама, кокаина око 162 грама, 28 стабљика индијске конопље, те 97 комада медицинских дрога”, изјавио је Срђан Гајић, нагласивши да је ово била рекордна година по количини заплијењених наркотика.

“И раније смо имали рекордне године, такође на подручју Пелагићева, када су пронађене велике количине засађене индијске коноље. Одређени видови криминала у посљедњих неколико година се мијењају, тако да велики број особа које су се раније бавиле имовинским деликтима, усмјерили су се на деликте трговине опасним материјама и ови трендови су у порасту”, изјавио је Гајић.


Семберија Инфо - Љ. Љубојевић