Дилери из БиХ и Србије на удару аустријске полиције :: Semberija INFO ::

 

Дилери из БиХ и Србије на удару аустријске полиције


- Одјел криминалистичке полиције Горње Аустрије спровео је опсежну истрагу против нарко дилера из БиХ и Србије, који су у промет ставили дрогу вриједну 130.000 евра.

Они су под истрагом још од средине 2022. године, када се “на радару” аустријске полиције нашла група коју су чинили дилери из Србије и БиХ, а код којих је пронађен канабис и кокаин уличне вриједности 130.000 евра. Према саопштењу полиције, дрога је била намијењена за подручје Линца.

Крајем јула, полиција је ухапсила 32-годишњег дилера поријеклом из БиХ, те двојицу држављана Србије, старости 29 и 39 година. Сви они су имали пријављено боравиште у Линцу.

Приликом додатних претреса просторија које су користили, полиција је успјела да пронађе још око око 200 грама кокаина уличне вриједности око 20.000 евра, мање количине хероина, канабиса и екстазија, као и готовину у вриједности од нешто више од 40.000 евра те неколико мобилних телефона

Осумњичени су по налогу јавног тужилаштва у Линцу одмах по хапшењу пребачени у затвор, гдје се двојица осумњичених још увијек налазе и чекају суђење. Држављанин Србије стар 29 година, који је био такозвани "чувар бункера", осуђен је 17. новембра 2022. године у Регионалном суду у Линцу на безусловну казну од двије године затвора због трговине дрогом.

Друга двојица оптужених појавиће се пред Регионалним судом у Линцу почетком сљедеће недјеље. Уколико буду осуђени, чека их казна од једне до 15 година. Државна криминалистичка полиција Горње Аустрије такође је успјела да уђе у траги и онима који су купили дрогу од ухапшених.

(Независне)