Чубриловић незадовољан расподјелом функција: "Изгубили смо позицију предсједника НС РС" :: Semberija INFO ::

 

Чубриловић незадовољан расподјелом функција: "Изгубили смо позицију предсједника НС РС"


БАЊАЛУКА - Недељко Чубриловић, предсједник ДЕМОС-а и НС РС каже да није задовољан расподјелом функција након састанка са владајућом коалицијом, јер је како каже ДЕМОС изгубио позицију предсједника Народне скупштине која је понуђена лидеру Уједињене Српске Ненаду Стевандићу.

"Не можемо бити задовољни, ДЕМОС је изгубио позицију предсједника Народне скупштине Републике Српске. ДЕМОС ће бити кооперативан и очекујемо два министарска мјеста то се врши у првој расподјели, а све остало је математика", каже Чубриловић за АТВ.

Он поручује да жели да будућа већина конципира Владу која ће моћи носити терет обавеза које предстоје.

"Морамо бити свјесни чињенице и глобалне проблематике, инфлације и економије и да одговори у том задатку. Мислим да ће квалитет бити пресудан у одређивању и броја министара и министарстава, поготово да ће мандатар водити рачуна о карактеру и пословности људи који уђу у нову Владу".

Чубриловић каже да је управо ово недостајало у претходном сазиву Владе и да се не може занемарити чињеница да има ресора у којима треба радикална промјена. Такође, Чубриловић поручује да је мандатар тога свјестан.


Независне новине