БАЈДЕН: ТВИТЕР ШИРИ ЛАЖИ ШИРОМ СВИЈЕТА :: Semberija INFO ::

 

БАЈДЕН: ТВИТЕР ШИРИ ЛАЖИ ШИРОМ СВИЈЕТА


ВАШИНГТОН- Амерички предсједник Џозеф Бајден је критиковао Твитер и Илона Маска и изјавио да је милијардер купио утицајну платформу друштвене мреже која „шири лажи широм свијета“.
 
„Илон Муск контролише опрему која шири лажи широм свијета. У Америци више нема уредника“, рекао је Бајден у петак током акције демокарта за прикупљања средстава у Розмонту недалеко од Чикага, преноси ЦНН.
 
Његова изјава је услиједила након вијести да је компанија Твитер јуче отпустила хиљаде радника, 50 одсто својих запослених у циљу смањења трошкова, што би потенцијално могао да промијени начин на који једна од најутицајнијих свјетских платформи функционише, само недјељу дана након што ју је купио Маск.
 
Ово преузимање су пратили извјештаји о порасту расистичких коментара и говора мржње на платформи, а неколико великих оглашивача суспендовало је кампање на Твитеру посљедњих дана, наводи америчка телевизија.
 
Портпарол Бијеле куће Карин Жан-Пјер саопштила је новинарима да је Бајден „отворено говорио о важности да платформе друштвених мрежа наставе да предузимају кораке за смањење говора мржње и дезинформација“, наводи ЦНН.

(Глас Српсе – Танјуг)