СУСРЕТ ПРИВРЕДНИКА У БАЊОЈ ЛУЦИ, У ОРГАНИЗАЦИЈИ ДУН & БРАДСТРЕЕТА И У ПАРТНЕРСТВУ СА ПРИВРЕДНОМ КОМОРОМ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

СУСРЕТ ПРИВРЕДНИКА У БАЊОЈ ЛУЦИ, У ОРГАНИЗАЦИЈИ ДУН & БРАДСТРЕЕТА И У ПАРТНЕРСТВУ СА ПРИВРЕДНОМ КОМОРОМ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ


Одржан је још један успјешан сусрет привредника у луксузном угођају Рестаурант & Лоунге бара Интегра у Бањој Луци, у организацији Дун & Брадстреета и у партнерству са Привредном комором Републике Српске.
 
Сусрет је истакао допринос бонитетно изврсних компанија, носиоца развоја привреде, пословним успјесима регије, а међународно признат серификат бонитетне изврсности, потврду доброг пословања преузеле су бањалучке компаније БИОМЕДИЦ д.о.о. и "ЕЛНОС БЛ" д.о.о. те Ј.П. Национални парк "УНА" д.о.о. из Бихаћа, Шпедиција ГЛОБУС д.о.о. из Градишке и "САВИЋ ЦОМПАНY" д.о.о. из Бијељине.

Димитрије Савић, директор компаније Савић Цомпанy изјавио је како је веома, импресиониран јучерашњим евентом. “Врло смо задовољни што смо у друштву оваквих квалитетних компанија какве смо данас видјели на овом скупу. Све је било на завидном нивоу, веома лијепо организовано и са занимљивим темама, попут улоге процеса дигитализације у привлачењу инвестиција", изјавио је господин Савић. Слично су реаговали и остали учесници - Доктор Недељко Петковић, директор Биомедиц-а додао је: "Организација врхунска и позитивна енергија свих учесника. Задовољство је било присуствовати оваквом скупу."



Дигитализација незаобилазан дио свих сфера живота
 
Дио сусрета био је посвећен дигитализацији, као незаобилазном дијелу свих сфера живота. Представници компаније Дата Десигн из Подгорице говорили су о улози процеса дигитализације у привлачењу инвестиција, представљајући рјешење “Дигитални Рачуновођа” а Аурора Плус из Теслића водила је присутне на ВР Дигитално путовање кроз Српску. На тему дигитализације, у оквиру сусрета одржан је и Разговор с поводом са Светланом Вукадиновић, Шефицом Одјељења за административно-правне послове и људске ресурсе Елас Металеxперт д.о.о. Бања Лука и Предрагом Зорићем, генералним директором компаније Колектор ЦЦЛ д.о.о. Лакташи, који је модерирала Драгана Кокот, генерални секретар Привредне коморе Републике Српске.
 


Разговор је завршен закључцима да је потребно издвојити више средстава за дигитану трансформацију привреде која није могућа без подршке домаћих институција, у РС је конкретно у питању Влада, и међународних донатора. Такођер је значајно повезивање домаћих ИКТ услуга са традиционалним секторима привреде, као и упознавање са примјерима дигиталне траснформацију у МСП. Током панела наглашена је важност освијештености менаџмента, али и свих запослених са значајем дигиталне трансформације на унапређење пословних процеса. Ова карика је најчешће или препрека дигитализацији или вјетар у леђа брзини овог процеса.


 
Перо Ћорић, Предсједник Привредне коморе Републике Српске, истакао је да дигитализација није опција него нужност. Дигитална трансформација утиче на све секторе привреде и тако мијења начин пословања и комуникације. Главни циљ је брже прилагођавање окружењу које се непрестано мијења, али и искориштавање нових технологија које омогућују смањење трошкова и повећање конкурентности. “Ово је прилика да се међусобно повежемо и размјенимо најбоља искуства како на пољу дигитализације, тако и у свим другим сфера пословања, са циљем стварања бољих, конкурентнијих услова пословања наших привредних субјеката”, истакао је господин Ћорић.
 
Суорганизато сусрета била је агенција ИТД Маркетинг а организован је уз подршку пријатеља сусрета ЕуроЕxпресс брза пошта, ПроЦредит Банке и Винарије Анђелић из Требиња.
 

 
''Компанија ЕуроЕxпресс брза пошта је са задовољством прихватила позив да подржи Пословни сусрет бонитетно изврсних компанија Републике Српске. Као пријатељ овог веома значајног сусрета смо још једном показали да препознајемо вриједности које се на овај начин промовишу те да желимо да, као једна од значајних компанија и лидер у својој дјелатности, пружимо подршку позитивним привредним кретањима и генерално привредном развоју. Визија ЕуроЕxпресс брзе поште, као и пословна политика компаније јесте да омогући квалитетну и сигурну услугу корисницима користећи се најсавременијим рјешењима, а у циљу препознавања тржишних потреба привредника у нашој земљи. Задовољство је било бити дио сусрета међу најбољим компанијама које су носиоци развоја привреде у нашој земљи. '' изјавила је руководилац службе маркетинг Сандра Макић.
 


Учесници компаније провели су угодно поподне, уз интересантне информације, дегустацију винског подрума из Требиња, кроз које их је провела директорица Милица Анђелић И још пар изненађена