Тијело бебе нађено на депонији, сумња се да је угушена :: Semberija INFO ::

 

Тијело бебе нађено на депонији, сумња се да је угушена


ТУЗЛА - Тијело бебе за коју је утврђено да је рођена жива, пронађено је јуче на депонији Хускићи код Лукавца, а полиција трага за мајком, потврђено је за "Независне новине".

На лице мјеста изашли су службеници полиције као и мртвозорник Дома здравља Лукавац, који је констатовао смрт и да се ради о новорођенчету женског пола.

Како сазнајемо, обдукцијом тијела новорођенчета је утврђено да је беба била стара три до пет дана те да је највјероватније угушена и бачена на сметљиште.

Тијело бебе су наводно пронашли комунални радници који су све пријавили истражним органима.

Обдукција је показала да је дијете рођено живо те да је дошло до гушења, а истрага ће показати на који тачно начин је новорођенче умрло и ко га је бацио у смеће.

Како нам је потврђено полиција трага за починиоцем кривичног дјела чедоморство, а истрагу проводе криминалистичка полиција Полицијске управе Лукавац и МУП Тузланског кантона.

Подсјећамо да је и у марту ове године тијело новорођенчета пронађено на депонији за одлагање отпада у Љубији, а и у овом случају је утврђено је да се ради о насилној смрти односно да је новорођенче преминуло због посљедица дављења.

Тијело бебе пронашли су мјештани на локалној депонији "Курево", али досад за то чедоморство нико није одговарао.

Обилазећи депонију мјештани су уочили мртву бебу и о томе одмах обавијестили полицију, а та беба била је стара један или два дана.

"Мртва беба јесте нађена у Љубији, што нас је шокирало, али то не значи да је бебу оставио неко из нашег мјеста јер то је регионална депонија на коју је било ко могао оставити нешто. Надамо се да ће полиција што прије утврдити ко је бацио новорођенче", рекли су нам тад мјештани.

Подсјећамо на стравичан случај чедоморства који се прошле године десио  у Бугојну, када је беба пронађена мртва испод моста у том граду, а обдукција је показала да је умрла од посљедице утапања.


Независне новине