Кнежевић: Народ ће бранити изборну вољу и сачувати стабилност Српске :: Semberija INFO ::

 

Кнежевић: Народ ће бранити изборну вољу и сачувати стабилност Српске


Народни посланик из Бијељине Драган Кнежевић осудио је поступке ЦИК БиХ која под утицајем опозиције и њених кадрова у овом тијелу покушавају прекројити изборну вољу грађана, а можда и потпуно поништити изборе у Републици Српској. Кнежевић је изразило увјерење да ће институције Републике Српске, уз подршку свих грађана без обзира на политичку припадност, сачувати неопходну стабилност у овим историјски изазовним временима.

„За протеклих шеснаест година изградили смо снажне институције Републике Српске, остварили огромна улагања у развој Семберије и других регија, успоставили стабилне систем здравства, образовања, социјалног систем, побољшали услове рада, висину плата и пензија. То очигледно некоме смета и сада се иде у дестабилизацију по цијену изазивања подјела у народу“ упозориo je Кнежевић.

Према његовим ријечима, забрињавајуће звуче изјаве аналитичара да страни фактори, уз помоћ неких појединаца из опозиције и њихових кадрова у ЦИК БиХ, покушавају из политичког живота елиминисати политичке вође и странке који им не одговарају због геополитичких интереса.

„Груба мијешања у изборну вољу грађана, најаве поништавања избора на свим нивоима које даје опозиција, уз могућу забрану кандидовања најјачих политичких личности и странака може довести до озбиљног незадовољства народа и дестабилизације Републике Српске. Зато је неопходно да сачувамо јединство,  слободу и стабилност институција без обзира на све притиске изван Републике Спрске“ поручио је Кнежевић.

Кнежевић је изразио наду да ће, без обзира на  тренутну наредбу ЦИК БиХ којом се покушавају оснажити тврдње лидера опозиције да су свих 11 000 чланова бирачких одбора у Републици Српској криминализовани, ипак превладати разум и изборни процес се вратити у законске оквире.