ОРБАН: ПРОПАЛИ ПОКУШАЈИ ЗАПАДА ДА СЕ ОСЛАБИ РУСИЈА :: Semberija INFO ::

 

ОРБАН: ПРОПАЛИ ПОКУШАЈИ ЗАПАДА ДА СЕ ОСЛАБИ РУСИЈА


- Премијер Мађарске, Виктор Орбан рекао је да, иако је против Русије уведено око 11.000 санкција, рат није завршен и покушаји да се ослаби Русија су пропали.

Истовремено , "брутални ниво инфлације" и несташица енергије изазване санкцијама могли би Европу бацити на кољена, упозорио је.

"Нећемо се суочити са несташицом енергије, а то није обећање, већ констатација чињенице", рекао је Орбан.

Компаније које планирају инвестирати и производити производе у Мађарској увијек ће имати довољно енергије за то, рекао је он.

Ако Европа не промијени своју политику санкција, њена ситуација"неће бити лака", рекао је Орбан. Додао је, међутим, да ће, упркос глобалним изазовима, улагање у Мађарску остати исплативо јер "Мађарска има националне и локалне власти, као и универзитете, који имају интерес да пронађу рјешења која су најбоља рјешења за будућност".

"Како сада ствари стоје, Европи је понестало енергије", рекао је Орбан, те додао да енергија коју Европа има увозна и скупа.

Орбан је додао да упркос свему томе, мора се водити битка против зелених фундаменталиста и бирократа који се уплићу у геополитичке игре.

Додао је да их треба их увјерити да не искључују кориштење одређених врста енергената, преноси "Клиx".

"Постепено се одричемо низа извора енергије из политичких разлога, и на тај начин поскупљујемо своје животе и отежавамо ствари нашој индустрији у глобалној конкуренцији", рекао је Орбан.

Он сматра да је мало континената у тако тешком положају као Европа, те да овај континент је једини који себи отежава живот.
 
(Независне)