ЉЕКАРИ ЗАБРИНУТИ ЗА СТАЊЕ КРАЉИЦЕ ЕЛИЗАБЕТЕ, ББЦ ПРЕКИНУО ПРОГРАМ :: Semberija INFO ::

 

ЉЕКАРИ ЗАБРИНУТИ ЗА СТАЊЕ КРАЉИЦЕ ЕЛИЗАБЕТЕ, ББЦ ПРЕКИНУО ПРОГРАМ


- Британска краљица Елизабета Друга је под медицинским надзором у дворцу Балморал, пошто су љекари забринути за њено здравље, саопштила је данас Бакингемска палата. Британски јавнис сервис прекинуо је данас са емитовањем редовног програм како би из минута у минут обавјештавао о стању краљице.

У саопштењу Бакингемске палате се наводи да су краљичини љекари послије јутрошњег прегледа забринути за њено здравље и да су препоручили да остане под медицинским надзором.

Британски принц Чарлс и његов син принц Вилијам отпутовали су хитно у резиденцију краљице Елизабете Друге у замку у Шкотској. Принц од Велса је отпутовао у Балморал заједно са супругом Камилом, војвоткињом од Корнвола, саопштио је портпарол његове краљевске резиденције. Кесингтонска палата потврдила је да је у Балморал отпутовао и принц Вилијам.

Премијер Лиз Трас рекла је да је читава земља"дубоко забринута" за Елизабетино здравље послије објаве из Палате.
"Моје мисли и мисли народа широм Велике Британије у овом тренутку су са Њеним величанством краљицом и њеном породицом", поручила је Трас.

Саопштење је издато након што се Елизабета (96) јуче повукла са једног виртуелног састанка јер су јој љекари препоручили да се одмара.
 
(Независне)