Развојна агенција РС - Јавни позив за пружање обуке у области контролинга на подручју Републике Српске :: Semberija INFO ::

 

Развојна агенција РС - Јавни позив за пружање обуке у области контролинга на подручју Републике Српске


Развојна агенција Републике Српске расписала је Јавни позив за пружање обуке у области контролинга на подручју Републике Српске.

Контролинг је водећа њемачка методологија управљања предузећем којом се прикупљају пословне информације неопходне руководиоцима за доношење квалитетних пословних одлука (израда буџета, стратешко планирање, обрачун трошкова и учинака, интерно информисање и извјештавање, планирање инвестирања и дезинвестирања, анализирање пословања предузећа, увођења електронске обраде података, посебна истраживања и сл.).

Циљ обуке је да полазници стекну основна знања из области контролинга и овладају алатима и техникама које ће практично примјенити у свом раду и у раду предузећа.

Корист за полазнике обуке:
- Полазници добијају систематичан преглед битних задатака контролинга,
- Полазници усвајају појмове контролинга и уче радити са контролинг алатима,
- Завршавањем обуке стичу потребна знања и компетенције из контролинга која су им потребна за рад са руководиоцима у предузећу,
- Висока оријентација према корисницима и примјери из свакодневног рада у предузећу осигуравају практичну корист за полазнике обуке и
- Полазници стичу основна стручна и методичка знања за развој мјера за остваривање циљева предузећа, документовање пословања, те корекцију грешака у пословању.

Као резултат рада контролинга очекује се давање стручних и аргументованих мишљења, препорука и закључака, тј. пружање превентивних и корективних информација с циљем да се менаџмент упозна с текућом проблематиком пословања, као и с могућим будућим ризицима и ефектима потенцијалних пословних одлука.

Напомена:
- Право учешћа на Јавном позиву немају кандидати који су у претходним годинама присуствовали предметним обукама, док ће приликом избора предузећа предност имати она предузећа у којима нису пружене услуге контролинга у претходном периоду и
- На Јавни позив се може пријавити само једна особа испред једног предузећа.

Рок за достављање пријава је 12. септембар 2022. године. 

Више информација:

Молимо Вас да јасно и детаљно проучите смјернице и услове Јавног позива, јер је то једини валидни извор информација. Одсјек за ЛЕР и ЕИ само прослеђује информације, али није одговоран за измјене које донатор може да направи. 


Одсјек за локални економски развој и европске интеграције
Градска управа Града Бијељина