ШЕСТ ОСОБА СТРАДАЛО У НЕВРЕМЕНУ НА ХАЛКИДИКИЈУ, ВИШЕ ОД 100 ПОВРЕЂЕНИХ :: Semberija INFO ::

 

ШЕСТ ОСОБА СТРАДАЛО У НЕВРЕМЕНУ НА ХАЛКИДИКИЈУ, ВИШЕ ОД 100 ПОВРЕЂЕНИХ


Најмање шест особа, међу којима двоје деце, је погинуло, а више од 100 повређено у снажном невремену које је погодило грчко полуострво Халкидики, популарно међу туристима.



Како наводи грчка полиција, двоје старијих туриста из Чешке страдало је у камп приколици, жена и осмогодишњи дечак погинули су када се срушио кров у ресторану у Неа Плаји, а дечак и мушкарац из Русије страдали су када се срушило дрво у близини хотела у Потидеи.

Невреме праћено јаким ветром и кишом, за које кажу да је највеће у протеклих неколико деценија, синоћ је захватило Халкидики.

Олуја је протутњала Неос Мармарасом, Пефкохоријем, Калитеом, Никитијем.



Водена бујица носила је дрвеће, а у мору се могу видети сунцобрани и лежаљке из барова. У Потидеи је дошло и до мањег урагана.

Ветар је био толико јак да је избио улазна врата на познатом хотелу "Мелитон" у Порто Карасу.

Наши туристи који летују у овом региону су на друштвеним мрежама пренели фотографије и видео записе. Многи нису могли да се јаве родбини и пријатељима јер нема ни струје, ни интернета, а и фиксна телефонија је у прекиду.
Саобраћај је отежан и на путу између Неос Мармараса и Порто Караса. На многим локалним путевима отежан је саобраћај због палог дрвећа.

Током јутра се над Халкидикијем разведрило, мада према информацијама Грчког метеоролошког завода и за данас је најављено невреме, али слабијег интензитата.

Грчки метеоролози описују ове временске услове као изузетно необичне, будући да су лета обично топла и сува.
 

РТС