КАМЕРЕ НАДГЛЕДАЈУ ПРОЦЕС: ШТАМПАЊЕ ГЛАСАЧКИХ ЛИСТИЋА ЗА ОКТОБАРСКЕ ИЗБОРЕ КОШТА 1,4 МИЛИОНА КМ :: Semberija INFO ::

 

КАМЕРЕ НАДГЛЕДАЈУ ПРОЦЕС: ШТАМПАЊЕ ГЛАСАЧКИХ ЛИСТИЋА ЗА ОКТОБАРСКЕ ИЗБОРЕ КОШТА 1,4 МИЛИОНА КМ


Foto: Ilustracija
У штампарији компаније „Унионинвестпластика“ д.д. Сарајево почело штампање гласачких листића који ће се користити на Општим изборима у БиХ заказаним за недјељу, 2.октобра.

Штампање и паковање око 14 милиона гласачких листића коштаће нешто више од 1,4 милиона КМ и биће утрошено око 120 тона папира са воденим жигом.

Почетак штампања гласачких листића озваничен је пригодним обраћањем јавности Суада Арнаутовића, предсједника Централне изборне комисије БиХ и то у просторијама штампарије.

Арнаутовић је у први план истакао сигурност процеса и надзор над процесом штампања и паковања гласачких листића. Истакао је да постоји вишеструка контрола и надзор над процесом штампања и паковања гласачких листића, да постоји 24-сатни видео надзор којем Централна изборна комисија БиХ може приступити у сваком тренутку без обавезног физичког присуства у просторима компаније.

Снимци видеонадзора ће бити сачувани и предати Централној изборној комисији БиХ.

Централна изборна комисија Босне и Херцеговине је својом одлуком од 7. јула ове године именовала тим задужен за праћење реализације услуга штампања и паковања гласачких листића за Опште изборе 2022. године.

Тим ће пратити и надзирати набавку, допремање, складиштење и употребу папира са воденим жигом и процес штампања и паковања гласачких листића о чему писмено извјештава Централну изборну комисију БиХ.

(Српска Инфо)