Какво нас вријеме очекује наредних дана :: Semberija INFO ::

 

Какво нас вријеме очекује наредних дана


БАЊАЛУКА - У Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) данас ће бити претежно суво вријеме, а врло слаба киша могућа је само понегдје, док ће највише дневна температура ваздуха износити до 35 степени Целзијусових.

Јутро је у већини предјела умјерено до претежно облачно и углавном суво,а врло слаба киша пада само понегдје на сјеверу.

Током поподнева доћи ће до разведравања - на југу и југоистоку биће сунчано и топлије, а током поподнева на истоку развој облака понегдје може донијети краткотрајне пљускове, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Максимална температура ваздуха од 27 на западу до 35 степени на југу, у вишим предјелима на западу од 24 степена Целзијусова.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, дуваће слаб до умјерен вјетар, сјеверног и сјевероисточног смјера.

Када су у питању наредна три дана, у понедјељак се очекује промјенљиво наоблачње и нестабилно вријеме. У другој половини дана са локалним пљусковима и грмљавином. 

Вјетар слаб до умјерене јачине сјеверног смјера. Најнижа јутарња температура зрака већином између 14 и 19°Ц, на југу земље до 25°Ц. Највиша дневна температура зрака углавном између 26 и 31°Ц, на југу земље до 35°Ц.

Према прогнози Федералног хидромeтеоролошког завода, у уторак се очекује претежно облачно са локалним пљусковима и грмљавином. Вјетар слаб до умјерене јачине сјеверног смјера. 

Најнижа јутарња температура зрака већином између 14 и 18°Ц, на југу земље до 25°Ц. Највиша дневна температура зрака углавном између 25 и 29°Ц, на југу земље до 34°Ц.

У сриједу ће преовладавати претежно облачно вријеме са локалним пљусковима и грмљавином. 

Како наводе метеоролози дјеломично ведро ће бити на југу гдје се пљускови очекују у послијеподневним сатима. 

Вјетар слаб до умјерене јачине сјеверног и сјевероисточног смјера. Н

Најнижа јутарња температура зрака већином између 14 и 18°Ц, на југу земље до 24°Ц. Највиша дневна температура зрака углавном између 26 и 31°Ц, на југу земље до 34°Ц.


Независне новине