ЕРДОАН НУДИ ДА БУДЕ ДОМАЋИН САСТАНКА ПУТИН-ЗЕЛЕНСКИ :: Semberija INFO ::

 

ЕРДОАН НУДИ ДА БУДЕ ДОМАЋИН САСТАНКА ПУТИН-ЗЕЛЕНСКИ


- Турски председник Реџеп Тајип Ердоан рекао је данас да је предсједнику Русије Владимиру Путину током састанка у Сочију одржаног у петак предложио да Турска буде домаћин сусрета Путина са украјинским предсједником Володимиром Зеленским.

"Сада је кључно да се у потпуности спроведе план извоза жита и да се предузму практични кораци за повратак на преговоре у Истанбулу. Од почетка понављам да рат у Украјини не може имати побједника у чврсто сам увјерен да се криза може ријешити преговорима", рекао је Ердоан, пренијела је турска телевизија ТРТ.

Ердоан је истакао да ће Турска наставити дијалог са њеним црноморским сусједом Русијом у свим областима како би допринијела глобалном миру, пренио је ТАС С.

Путин и Ердоан састали су се у петак у Сочију гдје су најприје разговарали у четири ока о енергетици, трговинско-економским односима и сукобу у Украјини.

Потом су се у разговоре укључили и други званичници, међу којима су били министри спољних послова и одбране Турске и шеф турске обавјештајне службе, пренијела је раније агенција РИА Новости.

Сусрет Ердоана и Путина у Сочију био је други у посљедњих 17 дана, јер су се двојица лидера претходно састала у Техерану, на трилатералном састанку с предсједником Ирана Ебрахимом Раисијем.

(Тањуг)