ЗАПЛИЈЕНИЛИ РОБУ ВРИЈЕДНУ 88.000 КМ :: Semberija INFO ::

 

ЗАПЛИЈЕНИЛИ РОБУ ВРИЈЕДНУ 88.000 КМ


Foto: Ilustracija
Службеници Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ на подручју Регионалног центра Тузла у неколико одвојених акција привремено су одузели разну техничку робу те дуван и цигарете без акцизних маркица, а укупна вриједност процјењује се на 88.000 КМ.

Како је саопштено, у акцији "Кентаур" уочили су два возила у којима је био ситно резани дуван (195 кг) намијењен за даљњу дистрибуцију и прометовање на подручју Тузланског кантона. 

У претходном периоду су, додаје се, код пет лица пронашли цигарете које нису биле обиљежене на законом прописани начин, те за које није било прописане документације. 

Пронађено је, саопштено је, укупно 4.328 паклица цигарета. Такође, на подручју Граничног прелаза Каракај, уз употребу специјализоване опреме (ендоскопи, детектори), током детаљног прегледа путничких и теретних возила открили су три  царинска прекршаја односно пронашли скривену и непријављену робу (термална камера, разна техничка опрема). 

Роба је привремено  одузета, а против лица ће бити предузете законом предвиђене мјере и радње пред надлежним правосудним органима.

(Независне)