ВЛАДА СРПСКЕ КУПИЛА 3 НОВА АУТОМОБИЛА У ПРОТЕКЛЕ 3 ГОДИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ВЛАДА СРПСКЕ КУПИЛА 3 НОВА АУТОМОБИЛА У ПРОТЕКЛЕ 3 ГОДИНЕ


Влада Републике Српске у посљедње три године купила је три нова аутомобила укупне вриједности 316.910 марака, а сва три су купљена у 2017. години.

Ову информацију објелоданио је генерални секретар Владе РС као одговор на посланичко питање Милана Швраке. Њега је занимало колико је у посљедње три године за потребе Владе РС купљено нових аутомобила и које вриједности.

У одговору се не наводи о којим аутомобилима је ријеч и која је њихова појединачна вриједност, али се закључује да је просјечна вриједност једног возила око 106.000 марака.

Подсјећамо да се у јавности највише прашине дигло када је половином 2017. објелодањено да тадашњи министар просвјете Дане Малешевић купују нову службену лимузину са спортским сједиштима од 115.000 конвертибилних марака.

Тада су организоване и петиције да се ограничи до које вриједности се могу куповати службена возила, а остаће упамћена изјава Малешевића како “службени аутомобил представља статусни симбол”.

Након тога је тадашњи предсједник РС Милорад Додик најавио да ће се на свако купљено ново службено возило у јавном сектору издвајати одређени проценат за лијечење дјеце. Од почетка прошле године у Фонд солидарности се уплаћује 5 одсто од вриједности купљеног службеног возила.

Међутим, не постоји механизам да се утврди да ли су сви испоштовали ову одредбу.

Српска инфо