ОДЛАЗИ И ЛЕГО :: Semberija INFO ::

 

ОДЛАЗИ И ЛЕГО


- Лего, данска компанија за производњу играчака, најавила је да ће престати с радом у Русији на неодређено време.

Компанија је престала да испоручује производе у Русију у марту ове године након напада те државе на Украјину, али су њене продавнице остале отворене јер се већина ривалских трговаца повукла са руског тржишта.

Из компаније Лего су најавили да ће прекинути своје партнерство са Инвентив ритејл групом која води 81 трговину Лего-а у Русији, али нису експлицитно споменули да су се на такав потез одлучили због напада Русије на Украјину, преноси Клиx.

"Када је Лего група почетком марта зауставила испоруке у Русију, такође смо прекинули и све комерцијалне активности и послали скоро све наше запослене на продужени одмор", казала је портпаролка Лего-а.

Такође је саопштила и да компанија отпушта већину свог тима из канцеларије у Москви као и да је Лего за "70 запослених обезбедио финансијске пакете помоћи како би их подржао док траже нове пословне прилике".

Лего је један од неколицине западних брендова који су остали у Русији након што су друге велике компаније обуставиле пословање. За разлику од бројних компанија које су осудиле Русију, Лего је одлучио да директно не коментарише спољнополитичке поступке те земље.

У марту су се из компаније огласили саопштењем у којем је писало:

"Наше мисли су са свом децом и породицама које пате као резултат рата у Украјини."

(клиx.ба)