Држављанин БиХ у пет мјесеци извршио 13 провала у Сплиту :: Semberija INFO ::

 

Држављанин БиХ у пет мјесеци извршио 13 провала у Сплиту


СПЛИТ - Сплитска полиција довршила је криминалистичко истраживање над 37-годишњим држављанином Босне и Херцеговине за којег је утврђено постојање основане сумње да је у првих пет мјесеци ове године на подручју Сплита провалио у тринаест различитих објеката и на тај начин остварио обиљежја тринаест кривичних дјела тешке крађе, саопштила је у недјељу ПУ сплитско-далматинска.

Наиме, од јануара до маја ове године, 37-годишњак је током ноћних сати на подручју Сплита проваљивао у трговине, салоне, угоститељске објекте, пекару, фотокопирницу и једном у приватно возило.

Након обављених провала, утврђена је основана сумња да је 37-годишњак из објеката отуђио мобилни телефон, новац, алкохолна пића, различиту врсту одјеће, а из једног фризерског салона отуђио је фризерску опрему и козметику у вриједности од осам хиљада куна.

Укупна материјална штета и остварена противправна имовинска корист процјењује се на око 24 хиљаде куна (око шест хиљада КМ).

"Полицијски службеници Друге полицијске постаје 8. српња 2022.године, пронашли су и ухитили мушкарца који се доводио у свезу с провалама. Провели су криминалистичко истраживање, те су утврдили постојање основане сумње да је 37-годишњак остварио обиљежја тринаест казнених дјела Тешка крађа. Након довршеног истраживања 37-годишњак је уз казнену пријаву предан притворском надзорнику", стоји у полицијском извјештају.


Независне