Сукоб у Украјини: ЛНР: Украјинске снаге гранатирале Доњецк и Алчевск :: Semberija INFO ::

 

Сукоб у Украјини: ЛНР: Украјинске снаге гранатирале Доњецк и Алчевск


МОСКВА/КИЈЕВ- Рат у Украјини- дан 137. Борбе се воде се и на истоку и у централном дијелу земље. Москва саопштава да је у Дњепропетровској области разбијен привремени положај украјинског батаљона "Торнадо".

10:36 - Британци: Руска артиљерија наставља да напада Славјанск

Британско министарство одбране објавило је данас у дневном извештају да руска артиљерија наставља да напада подручје Славјанска у Донбасу.

Како се наводи у извештају објављеном на Твитеру, артиљерија гађа град из околине Изјума на сјеверу и Лисичанска на истоку.

Руске снаге вјероватно су направиле још неки мали територијални напредак око града Попасне, наводи се у британском извештају.

“Пожари из Изјума настављају да се шире дуж осе магистралног пута Е40. Контрола пута Е40, која повезује Доњецк са Харковом, вјероватно ће бити важан циљ за Русију, док покушава да напредује кроз Доњецку област”, закључује се у извјештају.

10:06 - Неколико експлозија одјекнуло је у Херсону.

Дејствује ПВО.

9:11 - Три ракете “Калибар” уништиле су фабрику код Кривог Рога, саопштио је шеф војне администрације града Александар Вилкул.

О којој тачно фабрици се ради, није наведено.

8:35 - Украјинска војска гранатирала је Шахтјорск након чега је избио велики пожар.

Према неким информацијама, детонирала је муниција. У граду је објављена евакуација.

8:00 - Украјина: Главне борбе се воде у околини Северска

Главне борбе на територији Украјине се тренутно воде у околини Северска, јужно од Бахмута и источно од Славјанска, јавио је Спутњик.

У подручју Харкова, у николајевском и херсонском правцу воде се артиљеријски дуели, али без значајнијих територијалних промјена, преноси Спутњик.

У међувремену, украјинска војска гранатирала је Шахтјорск након чега је избио велики пожар.

Према неким информацијама, детонирана је муниција, а у граду је објављена евакуација.

7:20 - ЛНР: Украјинске снаге гранатирале Доњецк и Алчевск

Украјинске оружане снаге извеле су снажно гранатирање стамбених четврти Доњецка користећи артиљерију калибра 155мм, што је стандардни НАТО калибар, саопштила је данас мисија самопроглашене Доњецке Народне Републике (ДНР) у Заједничком центру за контролу и координацију прекида ватре.

Према извјештају, рано јутрос лансиране су 22 ракете на шест стамбених округа Доњецка, преноси ТАСС.

Бомбардовано је и насеље Нетајлово.

Украјинске оружане снаге поново су данас гранатирале и град Алчевск у самопроглашеној Луганској Народној Републици (ЛНР), користећи ракетне системе ХИМАРС које испоручују САД, известила је мисија ЛНР у Заједничком центру за контролу и координацију прекида ватре на свом Телеграм каналу, преноси ТАСС.

7:08 - Министарство одбране Русије саопштило је да је у Украјини уништен хангар са америчким хаубицама М-777.


Глас Српске / Агенције