БИХАМК: Због бројних радова на појединим дионицама путева нужна опрезнија вожња :: Semberija INFO ::

 

БИХАМК: Због бројних радова на појединим дионицама путева нужна опрезнија вожња


Стање на цестама у 08:00 сати

Коловоз је сув, а фреквенција возила умјереног интензитета на већини путева у Босни и Херцеговини.

Због високих дневних температура, из БИХАМК-а препоручују да се на дужа путовања креће у раним јутарњим или касним поподневним сатима.

До 22.06. због радова затворени су излази са аутопута на петљи Подлугови, а саобраћај се преусмјерава на петље Високо и Сарајево сјевер. Улази на аутопут на петљи Подлугови су у функцији. Радови на аутопуту А-1 изводе се и у зони петље Сарајево сјевер, гдје су затворене претицајне траке, као и на вијадукту Клопче на дионици Зеница сјевер-Зеница југ, гдје је возна трака затворена за саобраћај.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела, током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком. У ноћним сатима (22-06 сати) саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије, због радова, саобраћа се и на путним правцима: Коњиц-Јабланица (тунел Црнаја), Доњи Вакуф-Травник (Комар), Жепче-Зеница (Голубиња), Рипач-Дубовско и Шамац-Орашје (дионица Гребнице-Базик).

На путу Рудо-гранични прелаз Увац због оштећења моста, забрањен је саобраћај за теретна возила максималног осовинског оптерећења преко 10 тона по осовини, док је за остала возила брзина кретања на мосту ограничена на 20 км/х.

Појачан је промет возила на излазу из Босне и Херцеговине на граничним прелазима: Изачић, Велика Кладуша, Градина и Градишка.

На осталим граничним прелазима задржавања за сада нису дужа од 30 минута. саопштено је из БИХАМК-а.


​БХРТ