ЛИСТА ГИГАНАТА КОЈИ ПОВЛАЧЕ И ГУБЕ БИЗНИСЕ :: Semberija INFO ::

 

ЛИСТА ГИГАНАТА КОЈИ ПОВЛАЧЕ И ГУБЕ БИЗНИСЕ


Foto: Ilustracija
Компанија Кока-кола саопштила је да зауставља производњу и продају пића у Русији.
Такође, кћерка фирма компаније Гугл у Русији поднијела захтјев за проглашење банкрота.
 
– Када се резерве компаније потроше, Кока-кола више неће производити и продавати Кока-колу или друге брендове компаније у Русији – наводи се у саопштењу компаније, преноси Ројтерс.
 
У марту је компанија најавила обуставу пословања у Руској Федерацији, посебно испоруке састојака за своја пића за руско тржиште.
 
У мају, извршни директор компаније Џејмс Квинси признао је да би компанија могла да напусти Русију, подсјећа Интерфакс Русија.
 
Нова вијест је и да је кћерка фирма компаније Гугл у Русији поднијела захтјев за проглашење банкрота.
 
Арбитражни суд у Москви је регистровао пријаву компаније Гугл ЛЛЦ о банкроту, пише у списима арбитражних случајева.
Пријава је предата суду 16. јуна, а датум за преиспитивање његове валидности још није одређен, преноси РИА Новости.
 
Гугл ЛЛЦ је 18. маја на веб страници Јединственог савезног регистра правно значајних информација о чињеницама о активностима правних лица (Федресурс) поставио поруку о намјери да покрене стечај.
Компанија је тада саопштила да намјерава да поднесе захтјев за проглашење несолвентности, јер од 22. марта 2022. предвиђа сопствени стечај и немогућност извршавања новчаних обавеза.
 
Прво је француска аутомобилска компанија Рено најавила продају свог удјела у руској компанији Автоваз руском научном институту (Ријеч је практично о поклањању имајући у виду да је трансакција вриједна једну рубљу).
 
Одмах након њега јавио се и амерички ланац ресторана брзе хране Мекдоналдс, који је саопштио да је покренуо процес продаје свог бизниса у Русији након 30 година пословања у тој земљи.

(Српска Инфо)