Шеранић осудио чин угрожавања живота и безбједности запослених у УКЦ Српске :: Semberija INFO ::

 

Шеранић осудио чин угрожавања живота и безбједности запослених у УКЦ Српске


Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић осудио чин угрожавања живота и безбједности запослених у највећој здравственој установи у Републици Српској, као и пацијената и грађана који су се у њој затекли.
 

- Здравствени радници раде тежак и одговоран посао збрињавања пацијената, очувања њиховог здравља и спасавања живота, а да грађани у здравствене установе долазе како би добили неопходну здравствену заштиту, која им је често хитно потребна, те да у ситуацијама као што је данашња њихови животи додатно могу бити доведени у опасност - истакао је Шеранић.


Нагласио је да је информисан да су на УКЦ Српске предузете потребне мјере како би се прије свега осигурала безбједност пацијената и запослених у овој здравственој установи, као и да су на мјесту догађаја припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске који, такође, предузимају неопходне мјере из своје надлежности.

- Запослени у здраственим установама, нити пацијенти не смију, ни на који начин, бити изложени нападима и пријетњама - поручио је Шеранић.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске информисано је од стране Универзитетског клиничког центра Републике Српске о пријетњама и дојави о постављеним експлозивним направама које је јутрос примила ова здравствена установа.

РТРС