Републичка омладина Српске: Развијена најдужа застава Републике Српске у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

Републичка омладина Српске: Развијена најдужа застава Републике Српске у Бијељини


Данас је у Бијељини у организацији Републичке омладине Српске, од зграде Основног суда до зграде Градске управе Града Бијељина, развијена најдужа застава Републике Српске поводом Дана Војске Републике Српске и Дана побједе над фашизмом. Град Бијељина је други по реду град у коме је ова застава развијена, послије Источног Сарајева.
При развијању најдуже заставе РС омладинцима РоС - а, помогли су представници Градске управе Града Бијељина, Скупштине града Бијељина, Удружења проистекла из минулог Одбрамбено – отаџбинског рата, политичких партија, те многобројни грађани.



Бане Стајић, замјеник предсједника Републичке омладине Српске рекао је да су овим путем хтјели послати поруку, односно изразити један вид протеста према све заступљенијем нацизму, нарочито у Европи, сваком виду екстремизма, али и да  одају почасти погинулим борцима Бојске Републике Српске и захвалио се свима који су их подржали.



- Данас смо послали једну  фину поруку, успјели смо у својој намјери и захвалио бих се свима који су данас учествовали, првенствено Епархији зворничко – тузланској на благослову, Борачкој организацији, Удружењу ветерана... Хтјели смо да покажемо јединство и позвали смо сва Удружења, спортске клубове, политичке партије, али и истакнуте појединце из Семберије и Мајевице, али и цијеле РС“, истакао је Стајић и додао да је данас развучено само 250 метара, од 527 метара колико износи дужина заставе, због теренских услова јер у Бијељини не постоји улица која је толико дуга.



Младен Петровић, предсједник Републичке странке Српске рекао је да је  данашњи догађај величанствен и да он нема апсолутну никакву политичку конотацију и захвалио се свима који су данас учествовали.

- Послали смо позив свим политичким субјектима и данашњи догађај је изнио град Бијељина. У прослави 30 година од оснивања Војске РС, али и Дана побједе над фашизмом, одлучили смо се на ову активност, која је искључиво из патриотских разлога. Сви смо свјесни, да морамо да баштинимо нашу традицију и историју, јер ако их не чувано и не сјећамо их се, не можемо се надати ни бољој будућности“, нагласио је Петровић.
 

Семберија инфо - С. Јовановић