Новости :: Semberija INFO ::

 

12. МАЈ - MЕЂУНАРОДНИ ДАН СЕСТРИНСТВА: Проф. др Златко Максимовић упутио честитку медицинским сестрама-техничарима.


Данас обиљежавамо 12 мај, Међународни дан сестринства. Ово је прилика да се поново подсјетимо на изузетну улогу медицинских сестара и техничара, на њихову пожртвованост и преданост коју исказују у свакодневном раду и бризи према пацијентима. Због тога изражавам високо поштовање и захвалност овим медицинским посленицима.
Иако је значај сестринске професије кроз историју изузетно важан, истина је да та тешка и одговорна улога сестара и техничара није увијек и у потребној мјери цијењена и препозната од стране друштвене заједнице па и медицинских установа.

Пандемија ковида 19 још једном је показала незамјењиву улогу овог медицинског особља у борби за животе људи као и очувању стабилности и функионалности медицинског система. Стога  смо ми у Болници “Свети Врачеви” изузетно поносни на наше сестре и техничаре и ово је прилика да им искажемо дубоку захвалност за све што су урадили у тим тешким и драматичним данима пандемије.

Као директор највеће здраствене установе у овом дијелу Републике Српске учинићу све да се статус и положај медицинских сестара и техничара још побољша како кроз квалитетније услове рада, тако и кроз вредновање њихове дјелатности.
Још једном упућујем честитке за овај значајан празник уз жељу да и даље остварујете успјехе и као и до сада будете потпуно посвећени позиву који сте изабрали.


Проф. др Златко Максимовић