ВЛАДАЈУЋА КОАЛИЦИЈА У РС: ОСУДА ЗА ЏАФЕРОВИЋА И ЦИК БИХ :: Semberija INFO ::

 

ВЛАДАЈУЋА КОАЛИЦИЈА У РС: ОСУДА ЗА ЏАФЕРОВИЋА И ЦИК БИХ


Foto
Основно питање како је рекао домаћин састанка, предсједник Народне партије Српске Дарко Бањац била је динамика којој треба да приступе с пбзиром на рокове које је задала Централна изборна комисија Босне и Херцеговине.

“Одлучни смо и спремни да се окупимо, сви заједно, око кандидата за предсједника Републике Српске и члана Предсједништва Босне и Херцеговине. Разговарали смо и око листа за Представнички дом Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине”, рекао је Бањац, уз осуду иступа предсједика Централне изборне комисије Босне и Херцеговине Суада Арнаутовића који је говорио о могућности неодобравања кандидатура појединцима у случају да им санкције изрекне Канцеларија високог представника.

Изјаве попут те и неких из међународне заједнице иду ка рушењу Дејтонског мировног апоразума, рекао је Бањац, а лидер НДП-а Драган Чавић рекао је како би због такве изјаве Арнаутовић требао бити смијењен.
Владајућа коалиција поздравила је повећање пензија, али и потписе министарстава са појединим синдикатима око повећања плата у јавној управи, саопштила је предсједница РС и потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић.

Лидер СП-а Петар Ђокић истакао је да је коалиција осудила и поступак предсједавајућег Предсједништва Босне и Херцеговине Шефика Џаферовића који је без става Предсједништва Босне и Херцеговине отишао у Савјет безбједности Уједињених нација.

Лидер Уједињене Српске Ненад Стевандић, истакао је да је његова странка поздравила повећање плата у Републици Српској, али не начин на који је то учињено, повећавањем плате свима за једнак проценат, те да УС остаје при захтјеву синдиката за враћање топлог оброка и регреса радницима у управи.

(Н1)