ПОЗИВ НОВИНАРИМА И РЕДАКЦИЈАМА: ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НОВИНАРСКУ НАГРАДУ :: Semberija INFO ::

 

ПОЗИВ НОВИНАРИМА И РЕДАКЦИЈАМА: ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НОВИНАРСКУ НАГРАДУ


Foto
Центар за развој медија и анализе позива новинаре и медијске куће да се у периоду од 1. до 31. маја 2022. године пријаве на конкурс за најбоље новинарско истраживање о корупцији.

Конкурс је отворен за све новинаре и медије са сједиштем у Босни и Херцеговини, а награде ће се додјељивати у категоријама:
 
  • за најбоље истраживање о корупцији објављено  у штампаним и онлине медијима,
  • за најбоље истраживање о корупцији емитовано у програму телевизијских станица,
  • за најбоље истраживање о корупцији емитовано у програму радијских станица и
  • за најбоље истраживање о корупцији у мултимедијалним садржајима у Босни и Херцеговини.
 
Пријављени радови морају бити истраживачке приче објављене у неком од бх. медија у периоду од 1. маја 2021. године до 30. априла 2022. године.

Ауторе за награду могу предлагати медијске куће, новинске агенције, уредници свих медија или сами новинари/аутори.

Приједлоге можете послати електронским путем на званичну адресу Новинарске награде  црма.новинарсканаграда@гмаил.цом са назнаком За новинарску награду и назнаком категорије за коју се рад пријављује. Аудио и видео извјештаје можете послати путем WеТрансфера. Уколико су прилози објављени на Yоу Тубе каналу медија, довољно је послати линк.

Новинарска награда биће додијељена у оквиру Програма истраживачког новинарства, којег финансира УСАИД у БиХ. Центар за развој медија и анализе наставља традицију награђивања истраживачких новинара и промоције истраживачког новинарства започету прије десет година када је успостављена АЦЦОУНТ новинарска награда.
 
За више информација, контактирајте нас путем е-маила црма.новинарсканаграда@гмаил.цом