Србија завршила испоруку 300.000 тона хране земљама Африке :: Semberija INFO ::

 

Србија завршила испоруку 300.000 тона хране земљама Африке


БЕОГРАД - Испоруком 40.000 тона прехрамбених производа Централноафричкој Републици, у цјелини је реализована прошлогодишња иницијатива предсједника Србије Александра Вучића и Владе Србије о помоћи у храни пријатељским државама и народима афричког континтента.


Како се наводи у саопштењу, од јануара до априла ове године, прехрамбени производи као што су тјестенине, со, уље, шећер, у укупним количинама од више од 300.000 тона, испоручени су у пријатељске државе Зимбабве, Мадагаскар, Есватини, Унију Комора, Лесото, Централноафричку Републику и Либан.

-Хуманитарни карактер и значај ових донација Републике Србије посебно је апострофиран растућим цијенама хране на међународном тржишту и увећаним глобалним ризицима од несташица – додато је у саопштењу.

Помоћ у прехрамбеним производима - заједно са претходно реализованим донацијама вакцина пријатељима у Анголи, Кенији, Уганди, Зимбабвеу, Екваторијалној Гвинеји, Намибији, Тунису, Либану и Ирану - потврђују суштинско опредељење Србије да развија свеобухватне односе са државама Африке и Блиског истока на темељу равноправности, узајамног уважавања и пријатељске сарадње.


​Танјуг / Глас Српске