МЕДИЈИ: ТЕЛЕФОНИ" СЛЕТЈЕЛИ" НА КРОВ ИСТРАЖНОГ ЗАТВОРА У СПУЖУ :: Semberija INFO ::

 

МЕДИЈИ: ТЕЛЕФОНИ" СЛЕТЈЕЛИ" НА КРОВ ИСТРАЖНОГ ЗАТВОРА У СПУЖУ


- На крову Истражног затвора у Спужу пронађена су четири мобилна телефона, која је, највјероватније, испустио дрон, речено је Вијестима из више извора из Управе за извршење кривичних санкција (УИКС).

Према тим информацијама, мобилни телефони пронађени су у два замотуљка, а надлежни утврђују када су "долетјели" на кров притворске јединице.

Телефоне је пронашао радник који је поправљао кров и о томе је обавијестио службенике Истражног затвора.

"С обзиром на то да су били натопљени водом, претпоставља се да су ту одраније, када смо осујетили покушаје појединаца да дроном убацују телефоне притвореним лицима", рекао је један од саговорника листа.

Други извор Вијести рекао је да су телефони највјероватније грешком испуштени на кров, односно да је неко слабо наводио дрон.

"Није искључено да су били намијењени неком од чланова которских кланова чије собе су на посљедњем спрату, одмах испод крова. Нејасно је, ипак, како су промакли службеницима који раде на караули", рекао је тај извор.

Из УИКС-а објашњавају да је дрон надлијетао спушке бедеме прије око пола године и да су тада сумњали да је ријеч о покушају доношења недозвољених супстанци или предмета.

(Тањуг)