ВЛАДА СРПСКЕ ОДОБРИЛА ХИТНУ ФИНАНСИЈСКУ ПОМОЋ ЗА ЉУБИЊЕ :: Semberija INFO ::

 

ВЛАДА СРПСКЕ ОДОБРИЛА ХИТНУ ФИНАНСИЈСКУ ПОМОЋ ЗА ЉУБИЊЕ


Foto
Влада Републике Српске на данашњој сједници донијела је одлуку о хитној финансијској помоћи за општину Љубиње, како би се што прије нормализовао живот у овој локалној заједници послије недавног земљотреса.

Из Бироа за односе са јавношћу Владе Српске је саопштено да се хотел у Љубињу привремено уступа на кориштење општинској управи Љубиње с обзиром на то да, због посљедица земљотреса, њихов објекат тренутно није безбједан за кориштење.

У саопштењу се наводи да је донесена одлука да се из Фонда солидарности 50.000 КМ усмјери за санацију објекта Дома здравља у Љубињу, те да се 100.000 КМ издвоји за санацију објекта Основне школе „Свети Сава“ и Средње школе „Светозар Ћоровић“ у Љубињу, и то 50.000 КМ по школи.

Судећи према броју пријављених објеката са напукнутим зидовима, порушеним димњацима и другим оштећењима, штета од земљотреса у Љубињу и Берковићима према првој процјени надлежних је милионска, а с обзиром на то да тло не мирује данима, мјештани страхују да ће бројке само расти.

Земљотрес јачине 5,8 степени по Рихтеру затресао је на Велики петак херцеговачке општине, а након тог најјачег услиједила је серија подрхтавања слабијег интензитета. Један такав, јачине 3,7 степени по Рихтеру, сеизмолози су забиљежили у уторак увече у Гацку.

(Независне)