МАСК КУПИО ТВИТЕР :: Semberija INFO ::

 

МАСК КУПИО ТВИТЕР


Борд директора Твитера одобрио је продају компаније милијардеру Илону Маску за 44 милијарде долара, саопштила је та компанија.

Овим договором једна од најутицајнијих друштвених мрежа на свијету у потпуности прелази под контролу најбогатијег човјека на свијету према листи Форбса.

Извршни директор Тесле и СпацеX-а постао један од највећих акционарМаск је протеклих дана у више наврата истицао да је његов циљ да ојача слободу говора на платформи и да "откључа" изузетан потенцијал Тwиттера, подсјећа ЦНН.

Он је у понуди Тwиттеру навео да је схватио да Твитер мора да се трансформише у приватну компанију како би се остварио његов циљ да та друштвена мррежа постане платформа за слободу говора.

До договора је дошло четири дана након што је Маск представио финансијски пакет којим ће подржати аквизицију. То је навело одбор Твитера да озбиљније схвати понуду, а многи акционари тражили су од компаније да не допусти да прилика за договор измакне.

Прије мање од мјесец дана Маск је постао један од највећих акционара Твитера, а понуђено му је и мјесто у одбору, што је он одбио.

Он је 14. априла изненадио је индустрију понудом да купи Тwиттер за 41 милијарду долара.

Маск је прошле недјеље истакао да је припремио 46,5 милијарди долара за куповину компаније.

Овим договором, Твитер је престао да буде јавна компанија као што је то био од 2013. године, када је понуда изнесена у јавност.